El saló professional exclusivament cerveser InnBrew: The Brewers Convention, únic al país, es va desenvolupar en paral·lel i simultàniament al Barcelona Beer Festival, consolidat a Barcelona, es va celebrar al Hall 2 de Fira de Barcelona- Montjuïc, els dies 22 i 23 de març de 2024.

Més de 1.000 assistents únics professionals, entre hostalers i cervesers, van poder visitar els 35 estands + esponsors d’InnShow, seguir presencialment les 35 ponències, taules rodones i tallers d’InnTalks/InnMeet que van impartir prop de 40 personalitats del sector cerveser, a més de participar en les reunions programades o espontànies a l’espai KeyKegInnMeetArea.

Els passats divendres 22 de març i dissabte 23 de març, InnBrew: The Brewers Convention va celebrar la seva 4a Edició com a esdeveniment amb entitat pròpia,  al Hall 2 de Fira de Barcelona, a Montjuïc. Es va celebrar al mateix espai i alhora que el Barcelona Beer Festival, format consolidat i favorit per a tots els participants, així com també de l’organització. Totes dues convocatòries van congregar un total de 15.000 entrades úniques registrades, de les quals més d’un miler van ser acreditades professionals. Al llarg dels dos dies es van desenvolupar activitats per a afavorir les trobades, la formació, l’intercanvi, la reflexió i el negoci, i on cal destacar un acte inaugural amb un fantàstic esmorzar per cortesia de HopsComapany que va servir per a trencar el gel, presentacions i començar a treballar. Seguidament, i en el marc dels actes específics i dedicats a l’Hostaleria i la Gastronomia, dues ponències d’altíssim nivell dirigides pels xefs Marc Puig-Pey (Fundació Alícia, El Bulli) i Jordi Vilà (Alkimia i disseny de carta en Moritz), més un ShowCoocking de la mà de COMAS i el seu projecte Caliu amb el xef Xavi Corominas, van donar pas a les conferències més innovadores i dirigides a les cerveseres i les seves demandes.

Cal destacar la gran afluència de professionals durant les ponències a l’auditori InnTalks en l’espai central sempre ple. Es van desenvolupar temàtiques d’interès per a les cerveseres, responent a problemàtiques detectades per l’organització durant el treball diari i el contacte constant amb les professionals del país, i caldria destacar les solucions aportades per Antonio Rojas i Javier Ramiro a ‘Ekonoke i llúpol indoor: sostenibilitat i resiliència climàtica per a l’or verd de la cervesa’, Roger Plata i la seva ponència ‘Consum d’aigua en petites cerveseries catalanes’, o Julián Varga amb ‘Converteix el teu Residu en un Superaliment’, per a posar alguns exemples. Les ponències més tècniques, com sempre, es van desenvolupar el dissabte al matí de la mà de l’Associació AETCM i la col·laboració de la Fundació ESCYM, als qui agraïm la seva gran col·laboració i aportació.

La tarda del dissabte va completar les ponències amb 2 taules rodones, moderades per Joan Villar-i-Martí @birraire, que va plantejar dos panells de luxe per a reflexionar al voltant de dos grans temàtiques de sector, que es van titular ‘Eixample: claus per a l’atracció de nous públics a partir de la comercialització i la comunicació’ i ‘El Vol de l’Aspidistra: mesures i iniciatives per a reforçar el sector des de la fàbrica’, on ambdues van obtenir nombroses aportacions i debat entre assistents i ponents.

La convocatòria dels assistents professionals del divendres va ser notable, culminant en la Cerimònia de Lliurament dels Premis del Barcelona Beer Challenge International Awards 2024: el moment més emotiu es va viure en revelar-se els premis, que a més d’atorgar 3 medalles (or, plata i bronze i que gràcies a NOMOQ, es van transformar en llaunes de cervesa) en 58 categories (una d’elles, la Pacífic Beer patrocinada per Agronet Brewing), va destacar els següents guardons: El Premi a la Millor Cervesera que va recaure a Basqueland Brewing, la cervesera d’Hernani que ja havia guanyat en dues edicions, el Premi a la Millor Cervesera Novell, per a la brewery italiana Birra Puddu, el Premi Innovació Molina for Brewers va resultar per a la cervesera francesa Les Intenables amb la seva cervesa Rhubarbe i el Premi Steve Huxley a la Carrera Professional Cervesera, es va concedir a Montse Virgili, del projecte cerveser pioner Ales Agullons i organitzadora de la Mostra de Mediona, essent la primera dona a recollir aquest guardó tan prestigiós i meritori.

Actitud i alegria:

L’edició d’InnBrew: The Brewers Convention 2024 es va presentar com la més alegre i professional, la més innovadora i en un format més ambiciós que mai, buscant que aquest còmode enclavament, amb el nombre d’assistents rebuts, sigui la ubicació definitiva per a aquesta importantíssima cita anual del sector cerveser a nivell nacional i internacional.

Més informació: Innbrew: The Brewers Convention

Què: InnBrew: The Brewers Convention, trobada professional única exclusivament cervesera del país

Data:  22 i 23 de març 2024

Horari InnBrew:The Brewers Convention: de 10h a 18h

On: Fira de Barcelona – Montjuïc, Hall 2 

Entrada: amb invitació profesional, proporcionada via Info@innbrew.com o les marques expositores, o amb la compra de l’abonament a la web del Barcelona Beer Festival.

Aquests han estat tots els expositors i sponsors d’InnBrew24:

KeyKeg (esponsorització de l’espai KeyKeg InnMeet Area powered by OneCircle ), MOLINA FOR BREWERS (estand i patrocini del Premi a la Innovació), Omnia Technologies Ibérica EASYBRÄU-VELO, WESDURLAN, TIANTAI BREWTECH, AB BIOTEK – PINNACLE, INFLALO, COMAS (sponsor ShowCooking), NOMOQ (estand i patrocioni categories BBChallenge), HopsCompany (esponsor acte inaugural/ esmorzar), INTERMALTA CRAFT, EMMA SRL, DBT Europe, WILD GOOSE FILLING, LANDALUCE, AROLA LEGAL, AETCM & ESCYM, PAKTECH, SICOPACK, APLIMET, MICRO CAN CANNING LINES, CARBONECO, VERTAGLASS, AGRONET BREWING (estand i presència al Premi Pacífic Beer), STUDIOGLASS (esponsor cristalleria Festival), m+f KEG TECHNIK, BUCHER DENWEL, BREWING TEAM, HOPFRANCE, IBD Institute of Brewing & Distilling, ROLEC, INTEREMPRESAS iFood&Drinks (MEDIAPARTNER) més la col·laboració de Cerveceros de España i Gasos Felmar. Agraïments a Esteve Càtering i a Indugraf.

Per veure les fotos i el video-resum d’InnBrew24:

FOTOS INNBREW24

VIDEO InnBrew24