“És un encert separar la part professional del BBF, i fer-ho exclusivament per a cervesa artesana, ho fa únic”

 

“Sobre el futur, sóc optimista, perquè hi ha un canvi de tendència clar del consumidor cap a les craft”

La firma nordamericana Wild Goose Filling porta més de 25 anys ajudant a la indústria artesana. Amb més de 2.000 màquines distribuïdes per tot el món, serà una de les empreses que acostarà les seves novetats als visitants de la InnBrew, la Convenció Professional per a Cervesers que se celebrarà del 22 al 24 de juliol en La Farga de L’Hospitalet. 

Allà podrem comprovar per què la companyia de Colorado (EUA) és líder en maquinària d’envasament, especialment de llaunes. I també podrem comprovar perquè són coneguts per la seva enginyeria de precisió i la seva gran versatilitat. Precisament, aquesta última característica els permet adaptar la seva maquinària a la grandària de qualsevol cervesera, fins i tot la més diminuta, per a anar adaptant-se a ella a mesura que la seva capacitat de producció va augmentant, alguna cosa que els fa únics en el mercat. 

Fernando Gómez, cap visible per a Espanya i la resta d’Europa des del 2019, ens recorda que la seva empresa té una meta clara: “Als Estats Units, Wild Goose és gairebé una religió i ara volem créixer a Europa”. Hem parlat amb ell dies abans de la seva participació en la InnBrew.

  • Al juliol us podrem veure en la primera InnBrew, The Brewers Convention què espereu de la vostra participació en aquest nou certamen professional? 

Bé, “nou” entre cometes, perquè ja tenim l’experiència del BBF pro, però crec que serà un èxit per moltes raons. Portem molt temps esperant el moment de tornar a ajuntar-nos, després de tot el que ha passat, i Barcelona és un lloc ideal per a això. Crec que és un encert separar la part professional de l’esdeveniment cerveser per a consumidors, i fer-lo exclusivament per a cervesa artesana ho fa únic, almenys a Espanya.

A més, estem desitjant veure a la família Wild Goose, i interessats a formar part d’ella, en l’esdeveniment que tenim en Freddo Fox el dia 21 de juliol, on mostrarem la nostra enllaunaora Wild Goose WG5 EVO.

  • Què creus que pot aportar salons professions com aquest al món cerveser? 
  • Aquests salons professionals serveixen per a rellançar i fer costat al sector, ja que ajuden a crear connexions i a avançar molt més ràpid en els objectius que es tinguin.

Per a nosaltres és una oportunitat per a poder conèixer, cara a cara, i explicar com podem ajudar, a multitud d’interessats a augmentar o millorar el seu embalatge, bé sigui en ampolla o llauna.

  • Explica’ns quines novetats de Wild Goose Filling podrem descobrir en la Convenció?
  • Com a llançament, acabem de presentar la nostra màquina contrapressió (FUSION), amb una tecnologia revolucionària que estem patentant.

I fa no gaire vam llançar una màquina súper compacta, la GOSLING, amb la mateixa tecnologia de la nostra plataforma*EVOLUTION, que ha tingut una gran acceptació.

A més, aquest últim any han canviat moltes coses en Wild Goose per a Europa, ja que ara tenim oficina en Països Baixos i tot és molt més fàcil per als nostres clients, a més de millorar el nostre servei amb tècnics directes de Wild Goose. Un d’ells a Barcelona, per cert.

  • Quins són els principals avantatges que ofereixen les vostres màquines?
  • El principal avantatge per a molts és poder augmentar la capacitat de la màquina en funció de les vendes. Les nostres màquines MEHEEN, EVO i FUSION permeten afegir capçals fàcilment, per la qual cosa no fa falta pensar en el que es vendrà a futur, tenint un immobilitzat innecessari en una màquina sobredimensionada.

La nostra prioritat principal i, la de tots els cervesers diria, és la qualitat del producte, per la qual cosa envasar el mínim oxigen dissolt és primordial. Les nostres màquines han demostrat treballar de manera contínua amb nivells baixíssims de “pickup” , encara que aquest està influït per molts factors, i d’això parlarem en la xerrada que donaré en els InnTalks. 

A més, són màquines fàcils de fer servir i amb mínim manteniment i espai requerit

I per als que vulguin saber més de nosaltres en profunditat disposarem de dues workshops, una el dijous i una altra el divendres a les 16:30h

  • En alguna ocasió has assegurat que “qui no es passi a la llauna, perdrà molt negoci” Creus, per tant, que el futur està en la llauna? Per què?
  • A veure, no ho diria així exactament. Sempre dependrà dels teus clients, tipus de cervesa, etc. Un ha de mirar als seus clients principals, ja que molts preferiran l’ampolla, però és clar que, ara com ara, si no tens el teu producte en llauna, serà tremendament complicat exportar als EUA, UK o nord d’Europa, i alguns distribuïdors i supermercats més pròxims ja ho demanen en llauna també.

Tal com està ara el mercat, ara com ara, diria que parlem de clients diferents, sobretot a Espanya. L’ampolla no desapareixerà, no en els pròxims anys almenys, però segurament veurem una disminució gradual. La llauna obrirà possibilitats.

Els avantatges de la llauna són molt clars. La llauna permet transportar al voltant d’un 40% més de producte per pallet, més lleugera, no es trenca, es pot beure a la platja, esdeveniments, etc, evita el contacte amb el sol i la seva reacció amb el llúpol pel que té una millor conservació, sempre que s’envasi bé. 

És clar que ja hi havia un canvi gradual cap a la llauna, però la COVID ho ha accelerat fins al punt que és molt complicat trobar llaunes en el mercat.

  • La teva trajectòria en la companyia es va iniciar el 2019, després va arribar la pandèmia i ara la nova realitat. Com ha afectat aquesta conjuntura als objectius de Wild Goose Filling a Espanya i Europa? 
  • Són molts els que a causa de la situació han decidit passar-se a la llauna o millorar la qualitat del producte, per la qual cosa, en el nostre cas, estem molt agraïts d’haver aconseguit amb escreix els objectius.

  • Fent un pronòstic de futur, com ho veus? Com veus el sector craft al nostre país?
  • Jo sóc molt optimista, suposo que per això estic en vendes, però més enllà del que ha suposat la COVID, crec que hi ha un canvi de tendència clar del consumidor cap a les craft, i tenint en compte que som dels països del món on més cervesa es consumeix, aquest canvi pot representar molt de creixement per a molts.