Durant la celebració del Barcelona Beer Festival i Inn Brew, The Brewers Convention, els dies 22, 23 i 24 de març 2024 a Fira de Barcelona Montjuïc i durant el lliurament de Premis del Barcelona Beer Challenge, es va lliurar el Premi honorífic i més emotiu a la carrera cervesera.

La sisena edició del premi Steve Huxley es va atorgar a Montse Virgili. Després d’any rere any, sent una constant a la llista dels 5 finalistes, podem celebrar la seva llarga i potent trajectòria. El premi més que merescut va ser lliurat per l’autodenominada ‘comunitat de boines’ formada per anteriors guanyadors del guardó: Salvador Marimon, Andrew Dougall, Carles Rodríguez i Guillem Laporta, amics de fa molts i molts anys.

En una primera ronda, el jurat va triar entre cinc finalistes d’una llista oberta, on tot el jurat va ser convidat a proposar candidats. Els cinc finalistes van ser:

 

Montse Virgili personifica el compromís amb una manera d’entendre la cervesa artesana: La qualitat, la paciència i el respecte pel producte, va sempre per sobre de tot. Alhora, posant les persones al davant, amb un esperit obert i amable acollint i compartint sempre amb tothom.

Sense saber-ho i sense reclamar-ho mai, també és una veritable visionària que entén el poder de la comunitat i la col·laboració. Com a organitzadora de la Mostra de Mediona, ha proporcionat un espai vital perquè el sector es reuneixi, comparteixi coneixements i celebri el seu amor mutu per la cervesa artesana. La seva capacitat per unir persones aparentment tan diferents al voltant d’una passió comuna és veritablement inspiradora.

 

De nou des del silenci, Montse ha estat una força impulsora de l’associació de cervesers, GECAN, amb un treball ingent als primers temps on la legislació era inexistent i les necessitats del sector, grans. Sempre ha treballat incansablement per enderrocar barreres i crear oportunitats perquè les dones brillin en un món que històricament ha estat dominat per homes.

En resum, la Montse Virgili és molt més que una cervesera excepcional. És una veritable líder, una innovadora, una defensora i, sobretot, un ésser humà excepcional l’impacte del qual perdurarà. Avui ens aixequem per aplaudir els seus èxits, agrair la seva dedicació i comprometre’ns a seguir el seu exemple mentre avancem cap a un futur més brillant i ple de sabor. Salut!

Guanyadors anteriors