La convenció, dirigida als professionals del sector de la cervesa artesana, se celebrarà en La Farga de L’Hospitalet del 22 al 24 de juliol

Beer Events, empresa impulsora del Barcelona Beer Festival i del Barcelona Beer Challenge, organitzarà els pròxim 22, 23 i 24 juliol la primera edició de la InnBrew, The Brewers Convention, un esdeveniment que neix amb l’objectiu de convertir-se en el punt de trobada i de referència del sector professional de la cervesa artesana tant d’Espanya, com del Sud d’Europa. 

La Farga de l’Hospitalet (Barcelona) albergarà la celebració d’aquesta primera convenció que es presenta, clarament com “l’evolució del Barcelona Beer Festival Pro”, segons els seus propis organitzadors, Mikel Rius i Joan Fiol. 

Un esdeveniment B2B creat per a satisfer les necessitats de les empreses dedicades al sector de la cervesa artesana, en un moment en el qual, d’una banda el sector craft està en plena expansió i creixement, i d’altra banda, la conjuntura provocada per la pandèmia ha frenat les expectatives i metes de molts. De fet, precisament, la convenció InnBrew neix d’aquest nou entorn, ja que després de la cancel·lació en 2020 del Barcelona Beer Festival a causa de la pandèmia de la COVID19 i la falta de dates concretes per a la celebració aquest any d’aquest esdeveniment multitudinari, els impulsors de Beer Events volien, d’alguna manera, poder donar resposta a les necessitats del sector. I ho fan amb aquest nou esdeveniment exclusivament professional. 

En aquest sentit, Mikel Rius, subratlla que InnBrew neix precisament en aquests moments, perquè “la maduresa del sector cerveser d’aquest país, ja està a l’altura d’uns altres com per a tenir una convenció separada i independent on els cervesers puguin assistir per a formar-se i per a fer negocis com ja succeeix en altres països”. Rius explica, a més, que “el nou projecte, efectivament pot nodrir-se de l’experiència del BBF Pro, però sens dubte, neix amb una personalitat pròpia”, i amb la clara vocació de convertir-se en l’esdeveniment professional més important del sector cerveser artesà al nostre país. Cal recordar que en l’edició de 2019 -l’última que es va celebrar del BBF Pro-, va rebre a més de 1.500 professionals acreditats.

Tres eixos: InnShow, InnTalks, InnMeet

La convenció InnBrew s’articularà en tres eixos: InnShow, que serà pròpiament dita la zona d’exposició, amb estands de productes i serveis per a les cerveseres; InnTalks, el programa de formació i debat que convidarà a la reflexió als assistents; i InnMeet, que recorrerà tota la convenció ja que es pretén que el*Networking sigui tractat transversalment en totes les accions. 

A data actual, l’espai expositiu disposa del InnShow ja compta amb 35 estands confirmats, de marques i empreses com per exemple Molina for Brewers, Easybrau, WildGoose Canning, o Brew&Hub, principal impulsor i patrocinador de les InnTalks. La idea és que el visitant pugui descobrir les novetats dels principals proveïdors del món cerveser i poder-se “portar a casa” les innovacions i ingredients que l’ajudin a continuar fent o començar a fer la millor cervesa artesana. 

Però si alguna cosa distingeix i diferència la InnBrew del BBFPro és la part de formació i divulgació. Les InnTalks es presentaran en diversos espais, que albergaran formacions, ponències o taules rodones amb debats de reflexió. L’objectiu de les InnTalks és convertir-se en el punt de reunió anual on descobrir noves tendències, formar-se, reflexionar i en definitiva créixer professionalment tant a nivell individual com empresarial.

Durant els tres dies de certamen en el marc de les InnTalks, l’escenari principal albergarà ponències inspiracionals i formatives per a professionals de la cervesa artesana. També se celebraran en aquest espai, però en un altre horari, debats i taules rodones en les quals podran participar activament els assistents. 

En les InnTalks també s’inclouen els WorkShops, que se celebraran en un altre espai reservat per als expositors, i amb capacitat per a un màxim de 10 assistents, on podran presentar les seves novetats a través de tallers més participatius i interactius. Els WorkShops tindran un horari ininterromput al llarg de les tres jornades de la Convenció. 

Finalment, l’InnMeet serà el tercer eix, un eix a més que té vocació de ser transversal. Disposarà d’espais reservats perquè les empreses i els cervesers puguin conèixer-se i entaular reunions interprofessionals, amb la seva pròpia dinàmica. Espais on les principals associacions de productors tindran un punt de trobada per a donar-se a conèixer. De fet, un dels plats forts de l’InnMeet serà la celebració de la 1a Trobada d’Associacions de Productores de Cervesa Artesana, que agrupa les principals entitats de l’Estat: GECAN (Catalunya), EGE (Euskadi), AECAI (nacional), Cerveseres Valencianes (València) i l’Associació de Cervesers Artesans de Mallorca.

Per a participar: https://innbrew.com/ca/innbrew-2021/