Ponents: 

  • Àlex Miquel (emprendedor, estratègia de marca a Opisso Studio) 
  • Xavier Vinaixa (programador especialitzat desenvolupament d’aplicacions per a dispositius mòbils, co-fundador BestFreeWiFi.com, cerveser a BrewByCode) 

Moderadora:  Judit Càrtex

Aquesta taula es va plantejar en format tècnic. Dos experts en comunicació: un en estratègia inicial (identitat, marca i què significa) i l’altre com a traductor de nous conceptes digitals, les seves aplicacions i com treure’n partit real a les xarxes socials.

Àlex Miquel va centrar la seva aportació a encoratjar les petites empreses cerveseres artesanes a delegar l’estratègia, la identitat i la comunicació de marca a professionals a mida, també artesans de la comunicació, experts i savis, que mimen els projectes i no sobredimensionen els pressupostos. Cal delegar per poder dedicar-se a produir cervesa, cal professionalitzar àrees on el cerveser no se sent còmode ni segur. Va definir magistralment com plantejar una bona estratègia vàlida que serveixi per comunicar millor a tota la cadena de valor, posicionament, i en definitiva, a vendre’ns i vendre més i millor.

Xavi Vinaixa ens va emocionar amb trucs absolutament a l’abast de qualsevol per tal de fer servir de manera eficaç les dades dels nostres clients per trobar perfils semblants, també i en definitiva, per vendre més i millor. Ens va explicar interioritats d’usos d’aplicacions definides com a xarxes socials, ens va desmuntar la mal nomenada intel·ligència artificial, ens va mostrar amb exemples cervesers de quina manera ens podem fer veure a internet.

A la part final de la taula, es va realitzar una breu presentació del projecte ‘Salvabirres’ coordinat des de BBF i GECAN que es presentarà a la tardor al públic.

Conclusions i propostes de primeres passes d’actuació:  

 

  • La comunicació digital no és una opció avui dia, sinó una realitat diària a la qual afrontar-se i treure el màxim rèdit possible.
  • La digitalització va més enllà de la comunicació i és un procés transversal a les empreses que ha de ser recorregut amb optimisme, veient les oportunitats que suposa.
  • Calen projectes transversals, de sector, que sumin forces i multipliquin la visibilitat i impacte.