En el marc de la primera edició de l’InnBrew van tenir lloc les Brew&Hub Talks espai de formació ubicat a l’àrea InnTalks. Un espai de formació i divulgació, en què van tenir lloc més de 15 ponències molt dinàmiques (visualizar-les totes) i a on es va poder respirar en tot moment un ambient generalitzat de reflexió, interacció i diàleg.

De la ma de l’espai cerveser Brew&Hub que posa a disposició dels cervesers un lloc on elaborar amb la darrera tecnologia, tots els controls i les garanties de qualitat, les Brew&Hub Talks van albergar grans personalitats relacionades amb el món de la cervesa des de diferents àmbits. Dividides entre els dies 22 i 24 de juliol, durant la primera jornada, els assistents van tenir l’oportunitat d’escoltar “els reptes que es planteja la cervesa artesana a la restauració” des de la visió de la xef Ada Parellada.

Giovanni Campari (Biomerieux) va dedicar la seva ponència a “Els pilars fonamentals per a una cervesera d’èxit”, i també van generar gran interès la participació de Nicolás Mohamed (Gestió Cervesera), que va presentar la seva ponència sota el títol “Deixant enrere la fulla de càlcul. Com millorar els processos de negoci en una fàbrica de cervesa artesana”, o la de Fernando Gómez (Wild Goose) que durant 30 minuts va ressaltar els punts més importants sobre la Gestió d’oxigen dissolt en envasos de begudes.

Una de les parts més amenes va ser conduïda i exposada per Javier Aldea, Manager de desenvolupament de negoci Brew&Hub, que va parlar sobre la “Cervesa a l’Alta Cuina”.

L’agilitat i l’interès d’aquestes jornades van continuar en un segon bloc (dia 24) amb la presència d’un altre grup d’experts. Javier Jiménez (Intermalta) va detallar i va definir amb la seva intervenció “Anem a allò bàsic: Què és la malta?”, Santiago Fernández (BWT Ibérica) va dedicar un espai a “Aigua i Cervesa. Tècniques de tractament per ajustar l’aigua a l’estil”, i altres experts com Cristina Sáez (B&B) ens va parlar de “Noves tendències: begudes fermentades de baix o zero contingut alcohòlic”.

Andreas Hauri va centrar la seva ponència a la “Durabilitat de la cervesa (augment de la data de caducitat), tecnologies de filtració i cost total de propietat” i no van faltar Álvaro Mayordomo, Aleix Tena i Roger Plata (Universitat Rovira i Virgili) amb el seu discurs sobre la seva particular forma de “Com fan cervesa i com funciona la cocció”.

Els companys Oriol Lacambra i Reny Matheus, també pertanyents a aquesta institució, juntament amb Álvaro de nou, van narrar la seva experiència sobre “Fermentació espontània i envelliment de cerveses en bótes en una petita cerveseria. Lliçons apreses”. Va tancar el cicle de les jornades Javier Madina (GEA) amb la ponència “Fes-te major amb la centrifugació”.

Unes intenses jornades de formació i debat que va permetre als nombrosos assistents gaudir i compartir en el marc d’aquestes Brew&Hun Talks 2021. Esperant des de les del 2022!