Barcelona, juliol de 2023

Des de Beer Events, l’empresa organitzadora del Barcelona Beer Festival i d’InnBrew: The Brewers Convention (com a principals projectes) ha estat objectiu prioritari la visibilització de la dona cervesera, tant és així que l’eix principal treballat a mitjans de comunicació per malaurat BBF2020, ja versava sobre aquesta temàtica. Per aquell festival que finalment no es va celebrar per l’inici de la pandèmia, a més, ja es va redactar un Manifest i es va començar a treballar en els protocols de prevenció i actuació per a possibles casos d’assetjament o discriminació sexual i laboral, d’aplicació immediata tant als festivals (organització i públic) com a les empreses participants. L’extracte es va publicar pel BBF21 i aquí en podeu veure el contingut.

Des de l’inici de InnBrew: The Brewers Convention i ja en la seva primera edició (juliol de 2021) la Judit Càrtex (directora d’InnBrew) i creient que en un sector en desenvolupament i creixement com el de la cervesa seria molt útil detectar els assetjaments, definir-los i actuar sobre ells, assentant bases per la creació de protocols i forjant eines bàsiques en tota la cadena de valor, va organitzar i moderar una taula rodona sobre el tema: ‘L’arrel dels assetjaments, tipologies i els nous protocols’ amb Natxo Parra (advocat del Col·lectiu Ronda) i Solange Hilbert (advocada social de la Cooperativa d’Assessorament Jurídic i Transformació Social IACTA) on es va generar una nova sensibilitat d’un problema que començava a preocupar i a mostrar casos dins del nostre àmbit. (Aquesta i totes les ponències foren emeses en streaming pel canal Brew&Hub Talks).

 

A la III edició de l’InnBrew (maig de 2023) també es va voler donar visibilitat i veu a aquestes dones cerveseres que amb el seu treball i lluita, contribueixen de manera ferma a enfortir el sector, però que massa sovint queden apartades dels focus. Altra vegada Judit Càrtex va convocar a dues representants que treballen la visibilitacció de la dona cervesera: per una banda, Mar Sánchez (representant de PinkBoots Society, on s’ataca la invisibilització des de la vessant formativa i beques d’estudi per a dones cerveseres) i per altra a Agus Blanco (comunicadora emprenedora a Lúpulo Digital i promotora del grup ‘Red de Mujeres Locales’ amb campanyes d’abast internacional com la del 8M2023 ‘Això també passa al món de la cervesa’ on es denunciaven males practiques sobre les dones cerveseres, víctimes dels masclismes imperants encara avui en dia). (Aquesta i totes les ponències foren emeses en streaming pel canal Brew&Hub Talks).

A InnBrew es generen els espais de debat, reflexió i lluita, espais absolutaments necessaris per normal desenvolupament cerveser i on cal el suport a aquestes dones treballadores en un món encara amb massa tics patriarcals. Estem orgulloses de formar-ne part des de dins, com a festival d’innovació i transformació.