“La InnBrew és el fòrum ideal per a presentar-nos en societat i que ens coneguin ràpidament”

 

“Et muntem la teva fàbrica de cervesa des de zero, clau en mà”. Així de contundent i segura es presenta AGROVIN, empresa amb una àmplia trajectòria en la indústria del vi que des de fa quatre anys també ofereix solucions per als elaboradors de cervesa. De fet, aquí ha donat importants passos i comencen a fer-se un lloc important en el sector craft. 

I és que, AGROVIN és capaç d’oferir tot l’equipament necessari per a la fabricació de cervesa. El seu objectiu és aportar totes les solucions professionals i de qualitat per a la fabricació i envasament, des de la sala de cocció i celler fins a l’embotellat. Tot això, complementat amb una potent Xarxa de Servei Tècnic i Postvenda per tota Espanya, capaç de donar resposta àgil als seus clients. 

La companyia no faltarà a la cita professional de l’any, sent present amb les seves novetats en l’InnShow de la InnBrew. José Luis de la Vall, Cap de Maquinària i Enginyeria d’AGROVIN, ens explica per què no es perdran l’esdeveniment.

 

 • Els dies 22, 23 i 24 de juliol sereu presents en la primera convenció InnBrew. Això us ajudarà a impulsar encara més el vostre nom en el sector craft. Amb quines novetats vindreu al certamen? 
 • Sí, serem presents amb un estand important de maquinària i pensem que ens ajudarà a projectar la nostra imatge en el sector, ja que encara que viatgem molt per a vendre, no podem arribar a tot el sector, degut a que treballem altres camps i les coses no ens van malament. Però ens falta temps… 

 

 • Amb quina novetat vindreu a la InnBrew?
 • Seran vàries. Però el més important és que presentarem una separadora centrífuga vertical i una línia d’enllaunat automàtica.

 

 • Què espereu de la vostra participació en la InnBew? 
 • La consolidació de la nostra marca en el sector i arribar a tots aquells clients als quals no hem pogut visitar encara i no ens coneixen. Estem acostumats al llarg de la nostra història com a empresa a participar en les fires de cadascun dels sectors en els quals treballem. Ens interessa guanyar temps i arribar als clients cervesers al més aviat possible; i creiem que la InnBrew és el fòrum ideal per a presentar-nos en societat i que ens coneguin ràpidament.

 

 • De fet, en el món del vi la seva empresa no necessita grans presentacions… Són àmpliament coneguts. Quina és la clau de l’èxit d’AGROVIN? 
 • La nostra experiència en el sector del vi des de fa 30 anys com una empresa de serveis i productes que hem traslladat al sector de la cervesa, amb la mateixa filosofia i atenció al client amb la qual estem acostumats a treballar. A més, tenim una xarxa de delegacions pròpies per tota Espanya, que ens fa poder oferir proximitat amb els nostres clients i procurem donar un bon servei postvenda sense dependre d’empreses externes, ja que tot el personal és propi. Això és molt valorat pels nostres clients. 

 

 • Per què AGROVIN es va interessar pel sector de la cervesa i què va ser el que els va motivar a començar a treballar per a aquest mercat? 
 • Bàsicament, volíem donar sortida a un dels nostres objectius: la diversificació del nostre negoci i la possibilitat de treballar un mercat no estacional, com passa en el món del vi, on només hi ha una verema a l’any. A més, són els mateixos processos fermentatius en els quals estem acostumats a treballar en el sector del vi i això ens permet tenir una activitat més constant al llarg de l’any. De fet, el sector del vi està molt condicionat a les subvencions estatals per a la compra de maquinària i l’execució d’inversions, la qual cosa fa que l’activitat sigui com una muntanya russa i una empresa no pot dependre de factors polítics com són les subvencions.

 

 • No obstant això, els sectors de la cervesa i el vi són completament diferents per tipologia personal i mentalitat. Els va costar adaptar-se a les necessitats dels cervesers? 
 • Sí, així és. Són completament diferents en el que dius i sí ens ha costat adaptar-nos, ja que el sector del vi està molt lligat a l’agricultura i a les zones rurals, estant en les antípodes respecte al sector cerveser i a la mentalitat de les persones que treballen en ell. 

 

 • Què és el que més els ha sorprès del perfil dels clients cervesers? 
 • Els clients cervesers són molt dinàmics i molt lligats a les xarxes socials, sent tots ells gent jove amb una mentalitat molt oberta i disposats a compartir experiències entre ells. Una cosa totalment diferent al que passa en el sector del vi. 

 

 • Quines són les seves principals innovacions per a aquest sector? 
 • Pel fet que portem pocs anys en aquest sector, no sabria dir-te. Sí que veig un interès important en els controls d’oxigen en l’embotellat i enllaunat, i en l’aportació de CO₂ com a factor de correcció del producte.

 

 • De fet, una de les seves frases més contundents és la següent: “tenim capacitat per a muntar fàbriques clau en mà partint des de zero”. Ja han aconseguit culminar algun projecte des de zero? 
 • Sí, afortunadament acabem d’acabar la nova fàbrica de cerveses ALTHAIA que es posarà en marxa en aquests dies de juny i estem acabant la nova fàbrica de SOMA, que es posarà en marxa per a primers de juliol. A més, tenim contractada una altra fàbrica, amb una sala de cocció de 3 tines de 25 hl útils amb fermentadors de 100 hl i línia d’enllaunat de 3.000 lates/h per a cinc formats diferents, així com l’ampliació d’altres dues fàbriques ja existents amb més fermentadors i maduradores.

 

 • Després d’un any dur de pandèmia, quin balanç feu i com veieu el futur? 
 • Efectivament l’any ha estat dur en tots els sentits, però ens ha anat bé en el sector, això sí, viatjant i treballant molt. El futur el veiem amb optimisme sobre la base del treball ja fet i al sembrat. Esperem anar recollint aquests fruits.