La convenció InnBrew, que se celebrarà els dies 22, 23 i 24 de juliol en La Farga de L’Hospitalet, té com a clar objectiu convertir-se en un referent per al professional cerveser que vol formar-se, conèixer les últimes innovacions i estar a l’última del que passa en el sector. Per a aconseguir-ho, el certamen s’articula en tres eixos: la InnShow, que serà pròpiament dita la zona d’exposició, amb estands de productes i serveis per a les cerveseres; la InnMeet, que recorrerà tota la convenció ja que es pretén que el Networking sigui tractat de manera transversal en totes les accions, i les InnTalks, el programa de formació i debat que convidarà a la reflexió als assistents. 

Perquè si alguna cosa distingeix i diferència la InnBrew del BBFPro és la part de formació i divulgació, que tindran cabuda, principalment, en les InnTalks. Es presentaran en diversos espais del certamen i albergaran formacions, ponències o taules rodones amb debats de reflexió en diversos formats, des de les dinàmiques TED-Talks de tot just uns 20-30 minuts, on els ponents han d’exposar les seves ponències de manera concisa i completa, als debats de 90 minuts, on la reflexió, el diàleg i la interacció hi tenen cabuda. 

L’objectiu, en definitiva, que la InnBrew es connvertir-se en el punt de reunió anual on descobrir noves tendències, formar-se, reflexionar i en definitiva créixer professionalment tant a nivell individual com empresarial.

Tres dies per a aprendre, conèixer i compartir

Durant els tres dies de certamen en el marc de les InnTalks, l’escenari principal albergarà, les Brew&Hub Talks i les AETCM Talks, ponències inspiracionals i formatives per a professionals de la cervesa. Ponències que, com expliquem abans, seran molt àgils, dinàmiques i en format breu, per a donar cabuda a més contingut. També se celebraran en aquest espai, però en horari vespertí, els debats i taules rodones en les quals podran participar activament els assistents. 

Entre els ponents de les Brew&Hub Talks, a destacar noms de la talla Giovanni Campari, de Biomerieux, que vindrà amb una ponència titulada “Els pilars fonamentals per a una cervesera d’èxit”; el xef Fran Vicente i el Manager del BrewHub de Mahou San Miguel Javier Aldea, que parlaran de “La Cervesa en l’Alta Cuina”; o Cristina Sáez, que exposarà una ponència sobre “Noves Tendències: begudes fermentades de baix o zero contingut alcohòlic”. 

Són només tres exemples d’un nodrit programa de conferències i ponències destinades al creixement professional dels cervesers. I és que seran tres dies frenètics i molt nutritius, on també es podrà escoltar, per exemple, a la xef Ada Parellada parlant sobre els “Reptes de la cervesa Artesana en la restauració”; a Joan Montasell Colomer, versant sobre “El llevat sec o líquid i les 10 coses que tot cerveser hauria de conèixer”; a Fernando Gómez, exposant la seva ponència sobre la “Gestió d’oxigen dissolt en envasos de begudes”; a Beatriz Carvalho amb “L’evolució dels ingredients cervesers”; a Andreas Hauri parlant sobre la durabilitat de la cervesa; o a Santiago Fernández, explicant la importància de l’aigua en la cervesa. 

Consulta tota la programació en aquest link

Debats i WorkShops 

Les tardes del dijous i del divendres, els protagonistes seran els debats, que moderarà Judit Cartex. La idea és crear un espai de diàleg, de reflexió i de debat entre ponents i assistents a l’esdeveniment. Fòrums que versaran entorn de temes com per exemple “El turisme cerveser”, “La Comunicació i digitalització en les cerveseres”, o “L’arrel de l’assetjament les noves tipologies i protocols en les cerveseres.” 

També en aquest espai se celebrarà la Primera Trobada d’Associacions de Fàbriques Elaboradores de Cervesa Artesana de l’Estat, que agrupa les principals entitats de l’Estat: GECAN (Catalunya), EGE (Euskadi), AECAI (estatal), Cerveseres Valencianes (València) i l’Associació de Cervesers Artesans de Mallorca. 

Una altra de les branques importants de les InnTalks seran els WorkShops, que se celebraran en un altre espai reservat per als expositors, i que tindran una capacitat per a un màxim de 8 assistents. Seran espais on els fabricants i elaboradors podran presentar les seves novetats a través de tallers més participatius i interactius, en els quals els assistents tindran també un paper important. 

De fet, a pocs dies de la celebració de la InnBrew, els organitzadors afirmen que els WorkShops estan sent de gran èxit, ja que queden pocs espais horaris per cobrir, per la qual cosa tindran un horari ininterromput al llarg de les tres jornades de la Convenció.