Easybräu-Vel és la divisió de TMCI Padovan dedicada a la cervesa artesanal. El seu punt fort és l’aplicació d’estàndards rigorosos i d’innovació l’alta tecnologia per al muntatge de petites i mitjanes cerveseries, i fins i tot per a plantes completes, de 50 a 100 hl. A Itàlia són líders en la producció de sistemes de cervesa artesanal, i aquí, reconeguts per la seva altíssima qualitat. El seu claim, els defineix: “La diferència entre fer cervesa i fer una bona cervesa”. Com a proveïdors del sector, no han volgut perdre’s l’oportunitat de participar en el que serà el punt de trobada dels elaboradors, distribuïdors i cervesers, la InnBrew, The Brewers Convention. Poc abans de la seva celebració, hem pogut parlar amb Stefano Giacobini, Area Manager de Easybräu-Vel, de TMCI Padovan Spa.

 

Els dies 22-24 de juliol Barcelona albergarà la primera Convenció InnBrew, una evolució del que va ser el Barcelona Beer Festival Pro. I la seva empresa serà una de les participants. Què esperen de la seva participació en aquest certamen professional?

TMCI Padovan es presenta en la InnBrew Convention amb Easybräu-Vel, la divisió de l’empresa que s’ocupa de la producció de maquinària, sistemes i solucions per al món de la cervesa artesanal. La InnBrew serà la primera fira a la qual hi assistirem al cap d’un any de l’inici de la pandèmia, per això, estem emocionats i amb moltes ganes. Esperem trobar l’entusiasme i la determinació que caracteritza al nostre sector i al mercat espanyol.

 

Quins són els seus principals objectius amb la seva presència en el certamen? 

El mercat espanyol no és nou per a nosaltres, però, sens dubte volem continuar treballant intensament i créixer més! Volem poder trobar-nos amb clients nous i antics, forjar noves associacions i mostrar-los a tots de què estem fets.

 

Quines novetats presentaran en la InnBrew? 

En la InnBrew volem presentar la nostra gamma de màquines, reforçades i perfeccionades. Sales de cocció, fermentadors i maduradores, accessoris auxiliars i tot el nostre saber fer que caracteritza el nostre caràcter.

 

Després d’un any dur de pandèmia com valora aquests últims anys en qüestió del seu mercat de negoci? I sobre el sector de la cervesa artesana a Itàlia? Com ha afectat la pandèmia al mercat?

Enguany ha estat certament difícil per a tots, especialment per a les microcerveseries i cerveseries, que no sempre s’han vist protegides. El mercat italià va patir molt pel tancament forçós i, lamentablement, molts no ho han aconseguit i van haver d’abandonar. Nosaltres som dels que pensem que aquells que hagin aconseguit superar aquest període sortiran més forts que abans. En els últims anys, la cervesa artesanal italiana ha tingut un auge rotund i, malgrat aquest passat recent, que tots volem oblidar, estem segurs que podem continuar amb la senda de l’escalada cap a l’èxit.

Amb seu a Itàlia, però amb operacions en molts altres països d’Europa. Com a coneixedors dels dos mercats, de l’italià i de l’espanyol, quina és la seva opinió sobre el sector craft aquí a Espanya? Quines assignatures tenim pendents? 

Els mercats italià i espanyol són certament molt similars, donada la proximitat i similitud entre els dos països. Aquesta és només una de les raons per les quals Espanya és molt important per a nosaltres, perquè creiem en ella i en el seu creixement.

 

Com veuen el futur al nostre país? En relació al mercat de les cerveses artesanes. 

Sens dubte, el futur del mercat espanyol el veiem en clar creixement. Pensem que d’aquí a 3 o 5 anys, la cervesa artesanal espanyola experimentarà un creixement significatiu, com ja ha passat en altres països europeus com ara França i Itàlia. Som optimistes quan pensem en el futur.