Malgrat la limitació d’aforament, malgrat les mesures anti-covid, i malgrat les dates prevacacionals, el sector ha respost. La primera jornada de la InnBrew, The Brewers Convention, la primera convenció dirigida als professionals de la cervesa, es va tancar amb la satisfacció dels expositors, ponents, visitants i organitzadors. 

 

I és que, en la jornada inaugural de la InnBrew, van passar per la Farga de l’Hospìtalet prop d’un miler de professionals, la qual cosa confirma l’èxit d’aquesta trobada de professionals de la cervesa. Els visitants van poder visitar amb comoditat els més de 35 estands de la zona del InnShow, espai expositiu amb marques de fabricants, distribuïdors i associacions. També van poder assistir a les formacions, ponències i debats de les InnTalks. Precisament, aquestes ponències i taules rodones amb debats de reflexió van ser les grans protagonistes de la jornada, juntament amb les InnMeet, un continu teixit de connexió creat per a fomentar els vincles professionals i maximitzar el nombre de contactes. De fet, la zona dels WorkShops, reunions en petit comitè entre expositors i assistents, va ser una de les més exitoses del dia. 

 

Inauguració oficial i visites institucionals

 

El certamen, una evolució del BBFPro ha comptat i compta amb el suport de les institucions. Així ho va expressar el director de PRODECA, el Sr. Ramon Sentmartí, que juntament amb Mikel Rius, director i fundador de Beer*Events, van ser els encarregats al matí de donar el tret de sortida a la 1r edició de la InnBrew. 

 

Així mateix, a la tarda, l’alcaldessa de L’Hospitalet, la Sra. Núria Marín, juntament amb el primer tinent d’alcalde, el Sr. Francesc Josep Belver, van voler expressar també el seu suport al certamen, i van visitar la zona expositiva del certamen, acompanyats pel Sr. Manuel Pérez, gerent de la Farga GEM, i la Sra. Elisabeth Burnett, directora de la Farga Centre d’Activitats. 

 

Ponències i debats

Al llarg de la jornada, van passar per les InnTalks personalitats relacionades amb el món de la cervesa de tots els àmbits, des de la xef Ada Parellada, que va parlar sobre els reptes de la cervesa artesana en la restauració, fins a Giovanni Campari (Biomerieux), que va exposar una interessant ponència sobre “Els pilars fonamentals per a una cervesera d’èxit”. També va generar molta expectació la ponència de Nicolás Mohamed (Gestió Cervesera), que va presentar la seva ponència titulada “Deixant enrere el full d’anotacions de càlcul. Com millorar els processos de negoci en una fàbrica de cervesa artesana”; i també la de Javier Aldea (Brew&Hub), que va parlar sobre la “Cervesa en l’Alta Cuina”; o la de Fernando Gómez (Wild Goose) que va exposar durant 30 minuts els punts més importants sobre la “Gestió d’oxigen dissolt en envasos de begudes”. 

 

A la tarda, el torn va ser per al debat. Les taules rodones, moderades per la vicepresidenta de la GECAN, Judit Cartex, van ser les protagonistes. Es va debatre sobre “El turisme cerveser” i sobre “La comunicació i la digitalització en les cerveseres”. I es va comptar amb la presència com a ponents de Damià Serrano (director de Màrqueting d’Experiències i revolta de l’Agència Catalana de Turisme), Judit Piñol (Co-founder & brewer de DosKiwis), del director creatiu Enric Soldevila, i del mestre cerveser Xavi Vinaixa.