El certamen ha demostrat que el sector de la cervesa artesana té suficient maduresa com per a comptar amb un Saló professional propi i independent

 

La primera edició de la InnBrew, The Brewers Convention, certamen dirigit als professionals de la cervesa, va tancar les portes després de dos dies i mig d’intensa activitat. L’èxit d’assistents (sense massificacions, però amb un degoteig constant durant totes les jornades) i l’interès generat per tots, permet mirar amb optimisme cap a la continuïtat d’aquest esdeveniment, nascut com una evolució del BBFPro. Tal com subratlla Mikel Rius, codirector de la InnBrew, “aquests dies ens permeten pensar que el sector de la cervesa artesana té suficient maduresa i és prou potent com per a tenir una fira pròpia, per això, podem començar a pensar ja en la continuïtat del certamen”. 

Prop d’un miler de professionals van passar al llarg dels tres dies per la Convenció, celebrada en La Farga de L’Hospitalet (Barcelona), seu habitual del BBFPro, germen de la InnBrew. Els visitants van poder “fer negoci”, conèixer les últimes innovacions, provar algunes novetats i, sobretot, aprendre i créixer professionalment.

“El sector ha aconseguit sortir de la crisi, ha aconseguit sobreviure, però el camí per a continuar creixent i per a mantenir-se passa per la formació, la innovació i l’intercanvi de coneixement”, va destacar Mikel Rius. Precisament, els tres eixos de la InnBrew s’han sustentat en aquests paràmetres. Així, els assistents van poder visitar tant els 35 estands de la zona del InnShow, espai expositiu amb marques de fabricants, distribuïdors i associacions, com assistir a les formacions, ponències i debats de les InnTalks, més de 20 ponències i taules rodones amb debats de reflexió que es van convertir en les grans protagonistes de la convenció, juntament amb les InnMeet, un continu teixit de connexió creat per a fomentar els vincles professionals i maximitzar el nombre de contactes. De fet, els WorkShops, reunions en petit comitè entre expositors i assistents, es van convertir en la revelació de l’oferta formativa del certamen, la qual cosa fa pensar que guanyarà espai i horaris en futures edicions. 

“Ha estat una sensació brutal retrobar-nos després de mesos aïllats a les nostres fàbriques -conclou Mikel *Rius-. Realment, aquest espai de retrobament del sector ha significat per a molts un moment molt emotiu”. 

Final de la Cornhole Brewers Cup by KeyKeg

L’última jornada va ser el marc de la gran final del Cornhole Brewers Cup by KeyKeg, un certamen que va néixer l’any 2019 de la mà del Barcelona Beer Festival. En aquesta edició van participar 16 equips, formats per parelles de diferents cerveseres. A la final del campionat van arribar els participants de Cervesa del Montseny, Freddo Fox, Dehum i Octavo Arte. Finalment, la copa se la va emportar la parella de la cervesera segoviana Octavo Arte.